Care sunt caracteristicile acestor orteze pentru mâini?

Pe piața dispozitivelor medicale există numeroase modele de orteze pentru mâini, datorită cerințelor patologiilor existente. Astfel, fiecare persoană are șansa de a găsi cel mai eficient model din gama variată de orteze pentru mâini, conform infirmității de care suferă. În ceea ce privește acest subiect, în rândul persoanelor care au probleme cu mâna apar o mulțime de întrebări. Cum se definește o orteză pentru mâini? Care sunt caracteristicile acesteia? Ce rol are în îmbunătățirea sănătății? Când recomandă specialiștii și care medici pot recomanda folosirea unui asemenea dispozitiv? Precum și numeroase alte întrebări. Așadar. noi în acest articol dorim să lămurim fiecare întrebare posibilă prin prezentarea acestor orteze pentru mâini.
Membrul superior are numeroase articulații, cum ar fi: articulația umărului, articulația cotului, articulația mâinii și articulațiile mici, care se găsesc la nivelul carpienelor și a falangelor.

De regulă, medicii ortopezi recomandă orteze pentru mâini, însă în unele cazuri recomandă acest tip de vindecare și medicii neurochirurgi, balneologi, reumatologi sau kinetoterapeuți. Persoanelor care au o fractură la nivelul membrului superior, suferă de sindromul de tunel carpian sau de patologii neurologice le este indicat acest tip de vindecare. Orteza poate înlocui aparatul gipsat, din cauza faptului că imobilizează foarte bine mâna. Este mult mai ușor de aplicat, iar igiena de care veți beneficia va fi mult mai sporită.

Unele modele de orteze sunt foarte utile deoarece mulțumită faptului că atelele acestora sunt interschimbabile, ele pot fi purtate atât pe mâna dreaptă, cât și pe cea stângă. Sistemul de închidere este prin sistem velcro, adică scai, așadar poate fi aplicat foarte simplu.
Conform patologiei de care suferiți, medicul dumneavoastră vă va putea indica cel mai potrivit model dintre aceste orteze pentru mâini. La noi puteți achiziționa atât orteze clasice, orteze interschimbabile, speciale pentru fracturile de falange, cât și orteze Chrisofix, indicate pentru spasticitate.

Posted on